sâmbătă, 21 iulie 2012

Combinarea Alimentelor


In experimentele lor legate de digestia alimentelor, fiziologii au ajuns la concluzia ca o digestie eficienta depinde de tipul alimentelor combinate in timpul unei mese. Astfel au concluzionat ca organismul uman functioneaza mai bine atunci cand mesele sunt mai simple si combinatiile mai reduse. Aceste principii pot fi observate si in cazul alimentatiei la animale – animalele carnivore mananca numai carne fara carbohidrati si glucide. Pasarile si veveritele aleg un singur fel de mancare la o masa. Nici un animal nu allege varietatea de alimente pe care noi oamenii o consideram o masa conventionala.
Daca ingeram o varietate de alimente incompatibile, corpul nostru nu este capabil sa ofere atentia necesara fiecarui tip de aliment si astfel digerarea fiecarui aliment in parte este scurtata. Analogia cu un calculator ar fi urmatoarea: doriti ca un calculator sa indeplineasca o anume sarcina sau un anume procedeu, dar deodata ati supraincarcat sistemul cu o varietate de comenzi, astfel sistemul se opreste si se inchide. Procedeul de combinare a alimentelor subliniaza cat de importante sunt simplitatea si compatibilitatea in stabilireaalimentatiei optime.
Nu doar clientii care cauta sa slabeasca si tin diete pot beneficia de principiile alimentelor care se combina– toate lumea poate beneficia de acestea! Sistemul digestiv se desfasoara in principiu la fel pentru toata lumea. Sistemul digestiv uman este capabil sa se ajusteze la digestia individuala a alimentelor naturale, la timpul potrivit cu ajutorul unei varietati de enzime si sucuri digestive. Daca doua sau mai multe alimente sunt combinate la intamplare, limitele procesului digestiv sunt depasite si digestia este afectata.
Urmatoarele indicatii va vor ajuta sa combinati corect alimentele la o masa:
Nu combinati proteinele si glucidele la aceeasi masa. Proteinele si glucidele nu sunt compatibile. Saliva este usor alcalina, stomacul contine un mediu ridicat de aciditate si intestinul este din nou usor alcalin, acestea sunt zone separate, fiecare indeplinind sarcini diferite in procesul digestiv. Atunci cand sistemul este ingreunat de prea multe varietati nu mai face fata.
Nu mancati fructe impreuna cu alte alimente. Acestea vor fi digerate ultimele din cauza continutului ridicat de zahar, fructele vor fermenta si vor cauza gaze digestive, balonare si discomfort. Mancati fructe cu o ora inainte si dupa masa. Fructele consumate intre mese sunt gustari excelente.
Nu mancati pepene odata cu alte alimente sau fructe. Pepenele nu este compatibil cu nimic altceva, mai ales consumat in cantitati mari.
Mesele trebuie sa fie cat mai simple si sa contina alimente compatibile in cantitati echilibrate. Cu cat masa servita este mai simpla, cu atat digestia va fi mai eficienta prin absortie mai rapida si asimilarea nutrientilor.
Beneficiile combinatiilor alimentelor compatibile sunt:
  • * imbunatatesc digestia
  • * mentinerea greutatii normale
  • * sintetizarea elementelor nutritive din alimentele ingerate
  • * mentin alcalinitatea sangelui
  • * scad nivelul de acid care da nastere la toxine
  • * elimina balonarea si gazele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu