duminică, 22 iulie 2012

Micul dejun ideal...CEREALELE


Si pentru cei care vor sa slabeasca, sa traiasca mai sanatos, sa capete energie pentru activitatile dinainte de pranz sau care vor sa se reobisnuiasca sa manance la micul dejun, dupa multi ani ? Un bol cu cereale delicioase!

1. Reduceti posibilitatea de a va ingrasa:

Destul de multe studii au arata ca persoanele supraponderale care tin o dieta ce contine cereale integrale slabesc mai mult decat cele care nu includ aceste cereale in regimul lor.

2. Nu o sa va plictisiti niciodata:

In ultimii ani, producatorii au creat tot mai multe combinatii de cereale. Piata este plina de firme noi care vor sa va obisnuiasca papilele gustative cu o gama intreaga de amestecuri si gusturi diferite.

3. Ele reprezinta „autostrada” prin care calciul din lapte sau iaurt trece in organism:

Nu sunt multe femeile adulte care inca mai beau un pahar de lapte ca in copilarie. Dar laptele este aproape indispensabil langa cereale, nu? Astfel, la masa de dimineata puteti absorbi aproape o treime din cantitatea zilnica recomandata de calciu.

4. In clipele cand pofta de carbohidrati este imposibil de oprit, va salveaza - cerealele:

Cerealele sunt carbohidrati. Daca sunt integrale, sunt carbohidrati buni. Asadar, eliberati-va bestia interioara devoratoare de carbohidrati si lasati-o sa atace – cereale!

5. Nu exista limite si reguli complicate pentru suplimentele sanatoase:

Va puteti adapta cerealele la dorintele si poftele din fiecare zi. Le puteti presara cu nuci, fructe sau seminte. Cu o combinatie de nuci, fructe, cereale si lapte, ati consumat deja 4 grupe principale de nutrienti!

6. Cerealele va protejeaza inima:

Un studiu a aratat ca cu fiecare portie suplimentara de cereale integrale reduceti riscul de insuficienta cardiaca cu 7%.

7. Va umpleti stomacul cu alimente vegetariene:

Sunt ambalate intr-o cutie practica si depozitate pe rafturi alaturi de alimentele uscate, nu de legumele proaspete, a caror data de expirare este mult mai scurta.
De aceea uitati repede ca, de fapt, cerealele sunt legume pline de fitochimicale, care combat cancerul si alte boli.

8. Puteti pastra cerealele vreme indelungata si le puteti consuma pe post de gustare:

La serviciu, pastrati cutii sau pungi mici de cereale pentru zilele in care nu aveti timp sa luati micul dejun acasa. Daca aveti lapte la serviciu, puteti lua mic dejunul pe care l-ati sarit. Si va puteti chiar satisface atacurile de foame de dupa-amiaza rontaind cereale in loc de chipsuri.

9. E ca si cand ati manca batoane cu multivitamine:

Majoritatea cerealelor sunt pline de nutrienti indispensabili cum sunt fierul si acidul folic. Astfel, cerealele sunt unele dintre cele mai importante surse de vitamine si minerale, pentru multe femei.

10. La fel de bune si gustoase ca pranzul, gustarile:

Seara, in loc de o cina grasa, mancati cereale cu lapte si faceti o mare favoare intregului organism. In plus, aceste cine instant va lasa mult mai mult timp pentru o seara placuta decat mestecatul in oale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu